Filologų krikštynos ir Riešutas (I dalis)

Pirma diena


Trumpa krikštynų darbotvarkė:

1. Universitetas ir vėliavėlės.
2. Baltasis tiltas su burokėliais
3. Lukiškės ir zuikutis-višta
4. Mados podiumas Kudirkos aikštėje
5. Telefonų numeriai, parašai ir Katedra
6. Šarados šalia Onos
7. Marketingo išmalda ir „Du gaideliai“
8. Kiaušinis šalia Mindaugo
9. Kirminų- košė ties KULTFLUX
10. Aerobika prie „Planetariumo“


Trumpa reziumė, kaip Riešutas krikštynų ieškojo. Ir rado.

1. Universiteto kieme susirinko visi (tie, kurie nebijojo ar knygas užsislėpę...) pirmakursiai. Kartais „nuliais“ šaukiami. Į komandas pasidaliję, vėliavas iš sijonų plačiai iškleidę ir gavę nuorodas (žr. į darbotvarkę)stojo į kovą. Tiksliau ne stojo, o bėgo.
„Po galais,- galvojo Riešutas, gavęs pirmąją nuorodą,- kodėl Baltasis tiltas nėra Žaliasis, o Mindaugo tiltas nėra Baltasis?“ Nieko tokio. Nieko tokio. Tiltą sėkmingai rado. Ir...
2. Viskas prasidėjo make-up‘u. Riešutas nebūtų Riešutas, jei nepripažintų, jog burokėliai su miltais ant veido nėra nei pudra, nei kefyras. Tik graužia odą ir byra greitai.
3. Su „apsilupinėjusiu“ makiažu, Riešutas ir dar 9 komandos Nr. 4 nariai pasiekė kitą išbandymą. Kas kas, bet Riešutas zuikučių bučiavimo žaidimą išmanė. „Puiku, pasakysiu, jog bučiuoju į žanduką ir bus juokų darbas kaimynei pakštelėt, - džiaugėsi savo gudrumu Riešutas.“ Tačiau tiesa buvo kiek kitokia. Šį kartą gudrumu krikštytojai aplenkė. Zuikutis į vištą išsigimė. Nežinia, ką sukryžminus taip gauname, bet bučiuoti ir šį padarą teko... kam kur... ir užpakalį... ir apkabinti... ir leteną- sparną. O smirdėjo ji. Sakė, kad vakar pirko... O smirdėjo.
Reidas madai, mados paradas ar „maudymukai“ & co- taip būtų galima pavadinti 4- tąjį išbandymą. Bent Riešutui ši užduotis itin smagi buvo. Humanos maudymosi kostiumėlį apsivilkęs Riešutas drąsiai žengė podiumu. Tiek dėmesio tiek dėmesio, tiek plojimų ir šūksnių:
-Uuuuuu...
-Aaaaaaaa...
-Šššššš,- skandavo minia.
O visą pasirodymą filmavo. Taip, Riešutas tapo žvaigžde!

5-oje stotelėje teko telefono numerius iš nepažįstamų vyrų ir moterų rinkti. Nelabai įmantrus reikalas, bet drąsos reikalauja (Juk kai kurie miestelėnai gali per kiautą duoti...). Tačiau ši užduotis buvo lengvai įkandama, kaip ir (6) šarados apie aborigenų susirinkimus ir Stasį Povilaitį.
7.Riešutas gana drąsiai gali pasakyti, kad išmaldos kaulijimo patirties neturėjo ir daugiau nenorėtų turėti. Echt, marketingas (žr. nuorodą http://filfsa.lt/?pagename=komitetai) bandė pinigėlių prasimanyt ir biudžetą neminusinį padaryti. Pavyko? Nežinia...
8.Kiaušinis šaukšte ir ėjimas žąsele buvo lengvas , tačiau (9) kirminėlių- košė tapo išbandymu. „Vemt nevemt,- svarstė Riešutas.“ Nepripratę nei filologai, nei Riešutas nepažįstamus receptus ragauti. (Ne prancūzai- varlių nevalgo ir šuniukų, kiniškai paruoštų, burnon neima). Tačiau įveikė ir šią užduotį. Azartas apėmė ir net penkis šaukštus virtos- nevirtos košės su mėlynėm ar kojinėm suvalgė ir sėkmingai tuos šaukštus sudegino (10) aerobikoje.
Ir tada bėgte į Sereikiškių parką. Džiaugėsi visa komanda Nr. 4, kad nepaskutiniai pasiekė galutinį punktą. Tik, deja, pavėlavo į mistišką Red bull‘io dalinimą.
Filologai ne tik protingi ir, žinoma, sportiški, bet dar ir ekologiški. Belakstydami po Vilniaus platybes, rinko šiukšles ir iš jų Sereikiškėse konstravo kas ką.. Tik Riešutas nespėjo visų kūrinių apžiūrėti, nes tuo metu intensyviai mielą "filologą" statė.
Ir baigėsi. Pirma diena.
Už universitetą
už namų darbų dalinimą
už nusirašinėjimą...
Ir dar balažin ką prisiekė buvę „nuliai“, naujieji fux‘ai.
Tik menkai Riešutas girdėjo tą priesaiką.
Apie Red bull‘į svajojo...

Tik klausimas: o krikštynų tema?

Pirmos dienos pabaiga. Laukite tęsinio.













Ir. Riešuto draugų komentarai:

Mykolas:
Ar patiko krikštynos? Aišku, patiko?! Dar klausi! Ypač gera idėja rinkti šiukšles - ir miestą aptvarkėm, nors, pasirodo, jis daug švaresnis nei galvojom! Manau, kad nedalyvauti krikštynose yra toks pats praradimas, kaip ir nedalyvauti fux'ų stovykloje! Atrodo, kas čia gali būti gero, kai iš mūsų - fux'ų ar nulių - savotiškai išsidirbinėjama?! Žinokit, mieli nebuvusieji, daug ką praradote ir dėl to galit gailėtis visą savo gyvenimą! :)

Ramūnė:
Na, net nežinau, kaip čia dabar parašyt...Ar patiko krikštynos? O tau dar klausimas kyla?;D Tai aišku, kad patiko!
PIRMA DALIS
Nežinau, kaip kitiems, bet man tai patiko visos užduotys ir negalėčiau išskirt kurios nors atskirai..Tiesa, ta ,,košė"...
ANTRA DALIS
Vakarėlis tikrai labai vykęs;D Beje, pastebėjau, kad dauguma fizikų- gan keistos asmenybes:)))

Žodžiu, viską apsvarsčius krikštynos laaabai geros - džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad esu VU FilF studente!:)


Urtė:
Krikštynos... Reikia pripažint - vienas svarbiausių momentų vargšui, gal kiek pasimetusiam fuksui yra ne kas kita, kaip krikštynos. Stovi sau kieme, prie dar šiek tiek žalio berželio, kvatoji su draugais ir mintyse spėlioji, kas bus? Gausi dozę kiaušinių? Valgysi kirminėlius? Voliosies purve? Bijai, bet lauki. Nori tapt teisėtu Fuksu iš didžiosios F. Na, o tada prasideda... Pirmoji krikštynų dalis buvo, tarkim, aukso viduriukas. Užteko ir žiaurumų (skuodimas per miesto centrą su storu celofano sluoksniu ant pečių, erotiškas madų šou civilizuoto miesto širdyje, pasimylavimas su keistai atrodančia višta ir etc.), tačiau krikštytojai nebuvo per brutalūs ir į košę neįmetė nė vieno kirminėlio. Visai skaniai ją suragavom;]] Taigi. O antra dalis - jėga! Vienareikšmiškai. Žavūs fizikai, žavūs Inculto, žavūs šlapi kūnai, dar žavesni apsvaigusių fuksų šokio judesiai.
Išvada - norim afterparčio. Norim tęsinio. Jaunystė-kvailystė!

2 komentarai:

gabėta rašė...

Uuu, mūsų grupelės (šeštosios!)
šedevras :) Ačiū, pone Big Mackai ir visi geros valios Vilniaus žmonės, besilankantys ten :) Na, ir dar darbuotojui, kuris sudvejojo, ar leis viršenybė išsinešt atliekas :D

mykolas rašė...

Urte - kas gi geriau suorganizuos afterparty, jeigu ne mes? Nereik nieko laukt, reik veikt ;):D