Užderėjo dar vienas derlius pirmakursių



Sveikas, ryžtingų siekių kupinas Nuli!

Taip, taip, kol kas Riešutui į Tave belieka kreiptis tik taip. Nulis. :)

Sako, taip nuo senų senovės kreipiamasi į jaunąjį maksimalistinių siekių ištroškusį filologą, kuris visiškai nėra patyręs dėliojant savo naujojo gyvenimo žingsnius Filologijos fakulteto klaidžiuosiuose kiemeliuose. Tačiau nepergyvenk - greitai gausi išsvajotojo filologo statusą.

Pasiklysi. Vieną kartą. Du.
Pavėluosi paskaiton. Vieną kartą. Du.
Aprėks dėstytoja(s). Ne vieną kartą. Bent kelis.
O tada rudeniop galėsi pareikšti draugams esąs fuksas (fuksas [vok. fuchs - lapė] 1. atsitiktinis, netikėtas pasisekimas; 2. pirmo kurso studento pravardžiavimas - kol kas artimesnė tamstai antroji reikšmė:). Ir tai susiję ne vien su menku orientavimuisi fakulteto erdvėje. Tai susiję su daugybe siaubingų dalykų, kurie vyksta auditorijose, kai prasideda paskaita trunkanti net 1.3oh...

Ar labai išsigandai?

Nesijaudink!
Kiekvienas naujai iškeptas studentas-ne studentas, jei neturi baimių, tad Riešutas pasistengs šiek tiek įkvėpti drąsos ir pasitikėjimo, pakuždėdamas, kuria linkme teisingiau judėti pirmomis dienomis universitete. :)

1. Būtinai ateik rugsėjo 1-ąją. Tuomet ne tik pamatysi visus savo grupiokus, kursiokus, bet ir išvydęs kurį nors jų kitą dieną, kai keliausi pirmon paskaiton, jausiesi drąsiau, nes nereiks įžengti vienam į auditoriją. Ypač tai naudinga tiems, kurie negalės pabuvoti Fux'ų stovkėje. Be to, susipažinsi su keliais dėstytojais, kurie dėstys bei kuratoriais (atsimink juos!!!). Pastarieji geriečiai (kuratoriai) bent pusę metų gelbės Tave ištikus bėdai, pvz., jei nežinosi, kur yra 107 auditorija, ar norėsi gauti socialinę stipendiją. Žodžiu, mama/tėtis viename.

2. Būtinai ateik į visas pirmas paskaitas. Jų metu dėstytojai supažindins su savo dėstomu dalyku, programa, privalomu literatūros sąrašu bei egzamino reikalavimais. Taip pat laaaaabai prigąsdins. Iš dalies jais reikia vis dėlto tikėti, nes kai kurie tikrai nemeluoja. :)

3. Išklausyk, bet neklausyk vyresnių kolegų, kurie girsis, jog nebūtina eiti į tą ar aną paskaitą, nes dėstytojas mažiau 5 nerašo niekam. Turėk savo galvą, nes egzaminą laikysi Tu, o ne jie (tiesiog jie bus visa tai išlaikę ir gali sapalioti ką tik nori).

4. Jei turi klausimų - visada klausk. Kvailų klausimų nebūna, būna tik kvaili atsakymai į juos, nors daugelis teigia priešingai. :) Vis dėlto, jei norėsi ko nors paklausti dėstytojo vidury paskaitos, be jokios abejonės, klausk, kas susiję su tema, o ne "Kada paleisit? Man gurgia pilvas." Čia ne mokykla ir skambučio nėra, tad, jei dėstytojas norės mažne 5min daugiau užtęsti paskaitą, būk mandagus, palauk.

5. Užsuk į Filologijos fakulteto studentų atstovybę - ji visada laukia šviežių smegenų darbo pagausėjimo ir gerų šypsenų. :) Arba šiaip plepėsių. Be to, jei iškilo klausimų, susijusių su studento gyvenimu ir nežinai, kaip elgtis, būtinai ateik ir Tau bus atsakyta. :)

Ir šiaip. Svarbiausia, nebijok klausti, jei nežinai ar kyla abejonių.
Juk niekas negimė žinodamas. :)

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

cha, labai teigiamai nuteikė!
gaila, kad stovykloj nebūsiu tik,)