Vienas didžiausių gyvenimo malonumų - WC

Kokios vietos per pusvalandį trunkančią pertrauką tampa populiariausios filologyne? Na, taip, skaityklos... Donelaitis, Slavų, Užsienio kalbų... Erdvė aplink kavos aparatą... Lauko rūkomieji ir būtinai prie užašo „Čia nerūkoma“...Neveikiančio fontano apylinkės... Morgas... ir... tualetai! Ypač su tokio pobūdžio paveiksliuku ant durų -->>







Laisvas, greitas judėjimas tualetuose svarbus, turbūt visgi "nusilengvinti" nebūna vienintelis bei pagrindinis pertraukos tikslas, todėl pravartu žinoti visas tam skirtas vieteles bei padėtį jose. Tokio pobūdžio traukos centrai yra pasukus į dešinę nuo kavos aparato prie Donelaičio skaityklos, S.Daukanto kiemelyje prie Domus Philologiae, Didžiajame kieme, kuris atsirado dėl labai gausių ir dažnų turistų srautų (studentui patogumai nereikalingi) bei Morgo rūsiai.


S.Daukanto kiemelyje esantis tualetas, visų pirma, išsiskiria tuo, kad yra priešais šiukšlių konteinerius, kurie skleidžia nekokį kvapą ir yra pats mažiausias - čia vienu metu (įprastai naudojantis!) apsitarnauja du filologai/filologės. Tačiau, jei ir užsuka koks filologAS, filologĖS jį nulydi keistai kreivu žvilgsniu. Tarsi vyrai, kurių ir taip negausūs miškai, neturi šlapimo pūslių. Šis tualetas yra skirtams tiems, kurie mėgsta jaukumą ir nuošalumą.

Netoliese kavos aparato esantys tualetai, atrodo, neretai pritraukia tiek filologių, kiek nesutalpintum Žalgirio stadione. Turbūt vienintelė priežastis, kodėl jos būtent užsuka čia, o ne į kitus likusius, yra šių tualetų lokacija. Žinoma, daugiausia laiko užima prasistūmimas alkūnėmis per ištroškusius cafe-late, tačiau visgi jo geografinės koordinatės turbūt patraukliausios.



Didžiajame kieme yra prašmatniausias, įstabiausias studento matytas tualetas. Beje, ir naujausias. Čia visada yra tualetinio popieriaus, šiltas vanduo liejasi laisvai, karšto oro pūstukai maloniai džiovina ir šildo rankas ar ką tik reikia. Prašmatnumo labai prideda kur ne kur paliktos senos freskos. Dar ne visi žino šį naują filologų traukos tašką, judėjimas vyksta gan laisvai, tačiau, jei ir sužinotų greitu metu, kaži ar nebūtų pradedami imti pinigai, mat šio tualeto paskirtis patenkinti turistų poreikius, kadangi ne taip seniai turistai turėjo tenkintis ne visada popieriaus turinčiu tualetu, esančiu prie Donelaičio skaityklos ir stovėti kartu su studentėmis eilutėse.




Apžvelgus visus WC, belieka išsirinkti tam tikram momentui tinkantį bei labiausiai tenkinantį riešuto poreikius WC ir greitai apsitarnavus vėl eiti išgerti kavos/arbatos, paplepėti su grupiokais ar pašokti tunak tunak... :)


Trumpų eilių!

Komentarų nėra: